Bunkerroute Walcheren

Overal op Walcheren zie de grijze betonnen bunkers staan. Er is een speciale route ontwikkeld om de bunkers te bezichtigen. Lees verder

Overal op Walcheren zie de grijze betonnen bunkers staan. Er is een speciale route ontwikkeld om de bunkers te bezichtigen. Deze gevarieerde route van bijna 70 kilometer voert je langs stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog. De kust van Walcheren werd door de Duitse bezetter vanaf 1942 extra versterkt. Het resultaat was een linie van bunkers, tankgrachten en robuuste versperringen.

In de buurt van Koudekerke kun je de restanten van dit zogeheten landfront nog duidelijk zien liggen. In totaal zijn er zo'n 80 bunkers blijven staan op Walcheren. Benieuwd wat er schuilgaat achter de dikke betonnen muren? Maak dan een tussenstop bij het Bunkermuseum in Zoutelande.

Voor de bevrijding van Walcheren betaalde de bevolking een hoge prijs. De dijken werden door geallieerde vliegtuigen opzettelijk gebombardeerd om de bezetter te verjagen. In Westkapelle trok dit drama diepe sporen. Dijk- en Oorlogsmuseum Het Polderhuis heeft het verhaal rondom het bombardement duidelijk in kaart gebracht.

Dishoek 18, 4371 NS Koudekerke